Kandidaten

“Hart voor Heino!”

Egbert den Daas: “Oorspronkelijk kom ik uit Utrecht, inmiddels woon ik ruim dertig jaar samen met mijn echtgenote Meike Rosenthal met heel veel plezier in Heino. We hebben samen twee kinderen; David en Hester.
Mijn eerste maatschappelijke betrokkenheid in Heino was het voorzitterschap van peuterspeelzaal Hummeltjeshonk. Dit ben ik 6 jaar geweest.
Van 1994 tot 2001 was ik raadslid in de Heino’se gemeenteraad en van 2001 tot 2014 in de Raalter gemeenteraad.
Sinds 1982 ben ik werkzaam als leraar geschiedenis in het voortgezet onderwijs te Zwolle.
Mijn hobby’s zijn Geschiedenis, lezen, tuinieren en koken.

Initiatieven vanuit de samenleving met als doel de leefbaarheid van Heino,Lierderholthuis en Laag Zuthem te vergroten kunnen op mijn volle steun rekenen. Met als leidraad samen kijken wat mogelijk is.”

“In Heino gebeurt het!”

Dick Buitenkamp: “Ik ben een rasechte Heinoër die de leefbaarheid van ons prachtig dorp hoog in het vaandel heeft staan. Elke keer geniet ik weer van de natuur rondom ons dorp als ik weer op mijn race- of toerfiets tochten maak.
Sinds 2014 maak ik deel uit van de Gemeenteraad namens Lokaal Alternatief.

Van 2006 t/m 2013 was ik penningmeester van de Heemkunde vereniging Omheining te Heino.  Verder mag ik graag reizen. Sinds 2017 maak ik deel uit van de werkgroep Fairtrade. Het predikaat Fairtrade beoogt het bevorderen van eerlijker handel tussen landen, waarbij arme landen een goede prijs ontvangen voor hun producten. Hier lever ik graag een bijdrage aan. De Gemeente Raalte streeft ernaar deze vermelding in de loop van 2018 te mogen ontvangen.

“Heino wordt mooier!”

Arnoud Wierdsma: “Ik ben geboren in Epe en heb 40 jaar met veel passie gewerkt in ons familiebedrijf Wibra. Trotse vader van 10 kinderen en 17 kleinkinderen. Ik woon inmiddels alweer 12 jaar met veel plezier in Heino en voel me dan ook een echte Heinoër

Ik ben sinds 2010 jaar voorzitter Lokaal Alternatief en sinds 2014 voorzitter Taalpunt Raalte en tevens bestuurslid Stichting Leergeld.

De komende raadsperiode ga ik samen met lokale ondernemers het centrum en het industrieterrein aantrekkelijker maken.

“Iedereen telt mee!”

Jan Datema: “Ik ben een geboren Zwollenaar, maar via omzwervingen in en buiten Nederland zijn wij ongeveer 30 jaar geleden in ons mooie Heino geland!
Ik ben actief in Heino als voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Protestants Christelijke Ouderen Bond, bestuurslid en doener in de Stichting Vrienden van de Tippe, betrokken bij ons Dorpshuus. Buiten Heino ben ik als voorzitter actief bij de Stichting Present Zwolle. Tenslotte reis ik een paar keer per jaar af naar Roemenië als adviseur van een Stichting Medisch Kindertehuis daar.
Heino, Laag-Zuthem en Liederholthuis zijn heerlijke plekken om te wonen en te leven. Waarom? Ik ervaar het zo: mensen zijn op elkaar betrokken, zien naar elkaar om, steunen elkaar als dat nodig is en vieren uitbundig feest als er iets te vieren valt! En onze dorpen liggen in een prachtig gebied met veel natuurschoon en cultuur.
Daar wil ik mij de komende vier jaar voor inzetten!

“Ik kies voor Heino. U ook?”

Raymond Godeschalk: “Ik wil zorgen dat initiatieven om Heino, Laag Zuthem en Liederholthuis beter, mooier en/of sterker te maken ook gesteund worden door de gemeente.
In het bijzonder wil ik mij richten op duurzaamheid en het mooie natuurschoon dat we in en rondom Heino hebben. Daarnaast wil ik meer aandacht voor vrijwilligers/mantelzorgers bij het maken van beleid en wil ik kijken hoe de gemeente deze mensen nog beter van dienst kan zijn. Daar wil ik mij de komende vier jaar voor inzetten!

Ik ben in Emmeloord geboren, maar ben verheugd dat mijn ouders al in mijn peuterjaren naar Heino zijn verhuisd zodat ik in deze mooie omgeving heb kunnen opgroeien. Eerst hebben we buitenaf bij Heino gewoond aan de Haarweg en vanaf mijn 16e tot heden (inmiddels 44 jaar jong) woon ik in Heino zelf. Daarbij heb ik het geluk gehad om de liefde gevonden te hebben bij Heidi Pap (inderdaad ene van de verwarmingsman), een echte getogen Heinose die ook graag in Heino wilde blijven wonen en samen hebben we 3 kinderen. We willen graag zo lang mogelijk in deze mooie plaats blijven wonen. Voor mij een grote motivatie om mij nog nadrukkelijker in te willen zetten voor het beter, sterker en mooier maken van Heino.

Naast het opvoeden van onze kinderen en mijn inzet voor Heino in de politiek was ik als vrijwilliger onder andere betrokken bij V.V. Heino, Natuurmonumenten, het werven van donoren voor Vrienden van de Tippe, lid (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad De Gouden Emmer en Mijn Plein, nieuwbouw scholen Heino, bloeddonor. Daarnaast ga ik in de resterende vrije tijd graag wielrennen, mountainbiken, wandelen met de hond en voetballen (actief protesteren de spieren, dus het is nu beperkt tot het volgen van V.V. Heino en PEC Zwolle).

“We moeten het samen doen”

Jolanda Hofman: ik woon in Laag Zuthem, samen met Ton en onze zoons Sam en Fons. In het dorp ben ik betrokken bij het organiseren van het oranjefeest en het ‘samen koken’ eens per maand in het Trefpunt. Ooit begonnen als voorzitter van de peuterspeelzaal van Laag Zuthem en Lierderholthuis ben ik inmiddels Raad van Toezicht lid voor kinderopvang KOOS.
Ik werk als gz- psycholoog in de zorg en doe dit met veel plezier.

We leven samen in een prachtige omgeving en samenleven doen we samen. Daarom is de gemeentepolitiek ook zo belangrijk en vind ik dat we er samen wat van moeten en kunnen maken!

“Kleintjes niet over het hoofd zien”

Maarten Metz: als inwoner van het kleinste dorp van de gemeente wil ik graag meewerken om de belangen van de kleine kernen goed over het voetlicht in de gemeenteraad te krijgen. Als (bestuurs)lid van de vele verenigingen in Lierderholthuis heb ik ervaren dat iedereen er toe doet in een klein dorp. De aandacht en belangstelling van de mensen in zo’n kleine gemeenschap zijn behalve de kracht ook de zwakte. Er hoeft er maar eentje weg te vallen of er ontstaat direct weer een vacature. Daarom is het belangrijk zoveel mogelijk de krachten te bundelen. Ik ben ervan overtuigd dat Lokaal Alternatief als geen ander de belangen van de ‘kleintjes’ kan behartigen in de hoofdplaats en wil daar graag mijn steentje aan bijdragen.

Nienke Nijland-van Egmond: Ik ben geboren en getogen in Heino. In deze fase van mijn leven ben ik nog steeds graag bezig met onze kinderen, kleinkinderen en geniet ik volop van tuinieren en buiten wonen. Ik heb een stille wens dat een groot aantal mensen uit Heino, los van geloof of andere overtuigingen, op ons zullen stemmen. Op die manier kunnen we dan een vuist maken en er voor zorgen dat Heino niet zal ondersneeuwen zodat we ons eigen dorp nog meer elan kunnen geven, want dat is en blijft hard nodig!

Margreet Wassink-Beerekamp: Vanuit het westen van het land, na een korte vestiging in Zwolle, is ons toen nog onvoltooide gezin 33 jaar geleden in Heino neergestreken. Een bewuste keuze vanwege de open en aantrekkelijke groene inrichting van dit toen nog zelfstandige dorp. Na het opgaan in de gemeente Raalte bleek al snel dat een en ander nadelig uitpakte voor de groenvoorziening in Heino. In de loop der jaren is wel gebleken dat ook voor de instandhouding van andere voor Heino belangrijke voorzieningen uiterste waakzaamheid geboden blijft.
Een grote wens is dat het in mijn ogen nogal saaie “rondje om de kerk” een levendiger en kleurrijkere uitstraling krijgt. Wat zou het “hart van Heino” er van opknappen als de lantarenpalen daar getooid zouden worden met goedgevulde bloembakken. Ik denk dat een fleuriger en groener uitzicht het terrasbezoek nog aantrekkelijker maakt.

Aaf Koopmans: In het Friesche Leeuwarden ben ik ter wereld gekomen en na 10 jaren verhuisd naar het mooie Overijssel. Aan het mooie dorp Heino heb ik mijn hart verpand en woon er met veel plezier. Graag wil ik dat ons mooie dorp blijft floreren. Er zijn  inmiddels al veel positieve ontwikkelingen tot stand gekomen dankzij Lokaal Alternatief, omdat deze partij zich  specifiek inzet voor Heino. Ook draagt Lokaal Alternatief steeds weer  nieuwe voorstellen en verbeteringen aan tot welzijn van de bewoners.Ik hoop dan ook van harte dat de Heinose bewoners mee willen werken aan het in stand houden en steeds verbeteren van hun mooie dorp en hun buitengebied door op Lokaal Alternatief te gaan stemmen.